Burun Estetiği
Ankara’da Burun Estetiği & Fiyatı
Ankara’da estetik burun ameliyatı yaptırmak istiyorsanız Dr. Yücel Demir’in Çankaya / Ankara’daki muayenehanesine başvurabilirsiniz. Yasal mevzuat gereği malesef burun estetiği fiyatlarını web sitesinde yayınlayamıyoruz. Eğer Ankara burun estetiği fiyatlarını öğrenmek için bu sayfaya ulaştıysanız iletişim sayfası‘ndaki formu kullanarak, 0312 490 01 65 numaralı telefondan ya da sayfanın altındaki whatsapp butonunu kullanarak bize ulaşabilirsiniz.
Bu sayfada cevabını bulacağınız sorular:
- Burun estetiği hangi durumlarda yapılır?
- Burun Estetiği için İdeal Yaş Nedir?
- Ameliyat için Nasıl Bir Süreç İzlenir?
- Ameliyat Öncesi Bilgisayar Çalışmaları Yapılıyor mu?
- Ameliyat Süresi Nedir?
- Sadece Burun Ucu Yapılabilir mi?
- Ameliyat Sonrası Bizi Neler Bekliyor?
- Burun En Son Haline Ne Zaman Gelir?
- Burun Üstündeki Atel Ne Kadar Süre Kalır?
- Ameliyat Sonrası Nelere Dikkat Etmek Gerekir?
Burun Estetiği Hangi Durumlarda Yapılır?
Rinoplasti yani burun estetiği plastik cerrahi içerisinde en yaygın olarak gerçekleştirilen ameliyat çeşitlerinden bir tanesidir.
Burun estetiği ameliyatlarının yapılmasının birçok farklı gerekçesi olabilir. Hastalar bazen burunlarının estetik anlamda görünüşünden rahatsız olurlar ve bunu değiştirmek veya birtakım sorunlu gördükleri bölgeleri düzelttirmek isteyebilirler. Bunun yanı sıra kaza ya da kanser gibi hastalıklar nedeniyle de burunda bazı sorunlar oluşabilir. Aynı şekilde direkt olarak burun tıkanıklığı sebebiyle bazen hastalar özellikle geceleri uyurken nefes alamaz hale gelebilirler.
Ülkemizdeki insanların burunları karakteristik olarak kemikli ve iri bir yapıya sahip olabilir. Bu durum da burun kemiği eğriliği bulunduğu zamanlarda daha komplike bir burun ameliyatı ihtiyacı doğurabilir.
Burun estetiği yaptırmak amacıyla hastalar muayenehanemize; burnun yüze oranla daha geniş olması, burun kemiğinin kemerli olması, burun kemiği eğriliği olması, burun ucunun aşağı sarkık, kalın ya da geniş olması, burun deliklerinin geniş olması, burnun çarpık olması, hastanın direkt olarak burnunun şeklinden memnun olmaması, önceden gerçekleştirilmiş bir burun ameliyatı neticesinde burunda kusur kalmış olması ve bir kaza neticesinde burunun yapısında bozulma meydana gelmiş olması gibi nedenlerle başvurabilmektedirler.
Aşağıdaki soruların cevaplarını yazının devamında bulabilir, linklere tıklayarak doğrudan ilgili başlığa ulaşabilirsiniz.
Burun Estetiği İçin İdeal Yaş Nedir?
Burun estetiği yaptırmak ve bu şekilde burun şekli düzelttirmek isteyen kişilerin en az 18 yaşında olmaları tavsiye edilir. Çünkü bu yaşlarda burundaki gelişim büyük oranda tamamlanmış olur. Aynı zamanda hastanın böylesi bir ameliyat için çok daha bilinçli bir karar verebilmesi adına 18 yaşını doldurması önerilir. Bazı özel nefes problemlerinde süreç ailenin izni ile 2 yıla kadar erkene çekilebilir.
Ameliyat için Nasıl Bir Süreç İzlenir?
Burun ameliyatı öncesinde hasta ve doktor arasında detaylı bir görüşme gerçekleştirilir. Bu süreçte doktor burun estetiği ameliyatının tüm sürecine dair hastayı iyi bir şekilde bilgilendirmek ve ameliyatın öncesini, ameliyat sırasını, ameliyatın sonrasını hastanın kafasında hiçbir soru işareti bırakmayacak biçimde anlatmak durumundadır.
Burun estetiği öncesinde hastanın da doktora karşı açık olmasında fayda vardır. Bu süreçte hasta doktora tam olarak burnunda nasıl bir değişiklik beklentisi olduğunu aktarmalı, doktor da bu beklentilerinin ne şekilde gerçekleşebileceği konusunda hastaya aktarımda bulunmalıdır.
Ameliyat Öncesi Bilgisayar Çalışmaları Yapılıyor mu?
Hastanın sonuç hakkında tamamen bilgilendirilmesi ve son kararının, hasta ve doktorun ortak paydada buluşması ile verilmesi çok önemli olur. Hatta teknolojik gelişmeler sayesinde hastaya ameliyatın sonucunun yaklaşık olarak nasıl olacağına dair bilgisayar ortamında görsel çalışmalar da hazırlanabilir.
Ameliyat Süresi Nedir?
Burun estetiği ameliyatlarının süresi hakkında kesin bir şey söylemek her zaman doğru olmaz. Çünkü hastanın sağlık durumundan, burun yapısına ve ameliyatın kapsamına kadar pek çok değişken bu süreyi farklılaştırabilir. Ancak ortalama olarak ameliyatların iki ya da nadiren üç saat sürdüğü de söylenebilir.
Sadece Burun Ucu Yapılabilir mi?
Bazı insanlar burunlarının şeklinden duydukları rahatsızlıktan dolayı burun ucu kaldırma işlemi isteyebilirler. Eğer hastanın burun yapısı ve yüzüne uyumluluğu buna uygunsa burun ucu kaldırma ameliyatı da burun ameliyatı çerçevesinde gerçekleştirilir.
Ameliyat Sonrası Bizi Neler Bekliyor?
Burun ameliyatı sonrasında hastanın gözünün çevresinde farklı şiddette morarmalar ve şişlikler görülebilir. Bunlar ameliyatın ardındaki günlerde geçmeye başlar. Fakat bu bir süreçtir ve hemen geçmesini beklemek de doğru olmayabilir. Aynı zamanda morukların aksine şişliklerin inmesi biraz daha vakit alabilir.
Hasta burun estetiği olduktan sonra aynı gün içinde evine gidebilir. Fakat yüzündeki morluklar ve şişlikler henüz bulunduğu için hemen iş hayatına başlaması sorun olabilir kendisi için. Bunun haricinde başta burun kemiği eğriliği ameliyatı olmak üzere tüm burun ameliyatlarının sonrasında hastanın çok dikkatli davranması gerekir. Özellikle burnuna gelebilecek herhangi bir darbeden kesinlikle korunması gerekir.
Burun En Son Haline Ne Zaman Gelir?
Yalnızca burun kemiği eğriliği ameliyatı değil tüm burun ameliyatlarında on günden altı aya kadar uzanan bir iyileşme süresi olabilir. Bu süreç aslında hem hastanın nihai sonuç ile karşılaşmayı beklemesi açısından heyecan verici bir süreçtir, hem de hastanın dikkatli davranması gerektiği için sabır gösterilmesi gereken bir süreçtir.
Burun Üstündeki Atel Ne Kadar Süre Kalır?
Burun ucu kaldırma, burun kemiği eğriliği, burun deliği genişliği, burun kemiği kemeri ve dahası için yapılan tüm burun ameliyatlarında burun ateli/alçısı takılır. Bu atel/alçı genelde dört ile yedi gün arasında çıkarılır.
Ameliyat Sonrası Nelere Dikkat Etmek Gerekir?
Hem burun kemiği eğriliği ameliyatı hem de diğer burun estetiği ameliyatlarında genelde hastalar birkaç gün içerisinde ayağa kalkabilirler. Fakat ameliyat sonrasındaki tüm süreçlerde hastalara bazı önerilerde bulunulur. Hastaların tüm bu önerilere harfiyen uymaları gerekir. Bu noktada özellikle hastaların koşma, yüzme ya da öne eğilme gibi hareketleri bir müddet yapmamaları gerekebilir. İş hayatına devam etme konusunda da yapılan işin yapısına göre değişmekle beraber ağırlıklı olarak rol oynayacak etmen yüzdeki şişlik ve morlukların derecesi olacaktır. Ameliyatın ardından hastanın yüzünü üç ay kadar güneşten koruması gerekebilir. Bunun yanı sıra burnun tam anlamı ile beklenen şekline kavuşması bir seneyi bulabilir. Bu yüzden hastaların bu süreçte de sabırlı davranmaları gerekebilir. Aynı zamanda tüm bu süreçte burnun şeklinde herhangi bir sorun olmaması için gözlük kullanımında da özenli davranılması gerekebilir.