Yağ Enjeksiyonu
Ankara’da Yağ Enjeksiyonu & Fiyatı
Ankara’da yağ enjeksiyonu operasyonu yaptırmak istiyorsanız Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Dr. Yücel Demir’in Çankaya / Ankara’daki muayenehanesine başvurabilirsiniz. Yasal mevzuat gereği malesef yağ enjeksiyonu fiyatlarını web sitesinde yayınlayamıyoruz. Eğer Ankara yağ enjeksiyonu fiyatlarını öğrenmek için bu sayfaya ulaştıysanız yukarıdaki formu doldurarak, iletişim sayfasından, 0312 490 01 65 numaralı telefondan ya da sayfanın altındaki whatsapp butonunu kullanarak bize ulaşabilirsiniz.
Yağ enjeksiyonu hakkında sık sorulan soruların cevaplarına sayfanın devamında ulaşabilirsiniz.
Yağ Enjeksiyonu Kimlere Yapılır?
Yağ enjeksiyonu yöntemi ile hastanın vücudunun herhangi bir bölgesinde doldurma ihtiyacı duyduğu noktalarda düzeltme yapılabilir. Bu yöntemde kullanılacak olan yağ dokusu hastanın yine kendi vücudundan alınır ve ihtiyaç duyulan bölgelere gerekli miktarlarda uygulanır. Yağ enjeksiyonu uygulama alanı oldukça geniştir. Ancak yağ enjeksiyonu ile bölgeye uygulanan yağ dokusunun kalıcılığı ile alakalı bölgeden bölgeye göre farklılıklar da olabilir. Aynı zamanda yapılan yağ enjeksiyonu uygulanan bölgenin derisinin sağlığına da iyi yönde katkılar sağlayabilecek bir yöntemdir. Yağ enjeksiyonu işlemi ile dudak dolgusu, bacak estetiği, yüz dolgusu, kalça dolgusu ve daha pek çok bölgeye doldurma işlemi yapılabilir. Hastanın vücudundan alınıp ihtiyaç duyulan bir başka bölgeye uygulanacak olan yağ dokusu da yine karın bölgesi başta olmak üzere hastanın kalça bölgesinden ve bel bölgesinden de alınabilir.
Bazen vücudumuzdaki bazı bölgelerden rahatsızlık duyabiliriz. Bu bölgelerin dilediğimiz görüntüye sahip olmasını sağlamak amacıyla plastik cerrahi ve estetik müdahalelerine de ihtiyaç duyabiliriz. Bu estetik müdahaleler bazı bölgelerin inceltilmesi esasına dayanabileceği gibi aynı zamanda bazı bölgelerin de doldurulmasını esas alabilir. İşte bu doldurma işlemi için yağ enjeksiyonu yöntemine ihtiyaç duyulabilir. Yağ enjeksiyonu yöntemi yüzdeki ve vücuttaki çeşitli bölgelerde dolgunluk sağlamak adına yağ enjekte edilmesine odaklanır.
Yağ Enjeksiyonu Hangi Alanlara Yapılır?
Yağ enjeksiyonu tekniği ile bacak estetiği, yanak, alın, yanak çizgisi, dudak çizgisi, kalça, çene ucu ve dudak dolgusu yapılabilir. Yani yağ enjeksiyonu yüz dolgusu olarak kullanılmasını yanı sıra vücut dolgusu için de tercih edilebilir.
Yağ Nereden Alınır?
Yağ enjeksiyonu için kullanılacak olan yağ ağırlıklı olarak karın bölgesinden alınabilir. Bunun yanı sıra kalçalar ve bel bölgesi de yağ alımı yapılabilecek bölgeler arasında gösterilebilir. Bu noktada yağ alınacak bölge yine hekim tarafından kişinin en uygun bölgesi belirlenerek yapılabilir. Yağ enjeksiyonu yönteminde özellikle hastada kullanılacak materyalin yine hastadan alınmış olması önemli bir faktör olarak gösterilebilir.
Yağ Dokusu Erir mi? Ne Kadar Kalıcıdır?
Yağ enjeksiyonu yöntemiyle bölgeye uygulanan yağların ne kadar süre kalacağı ise uygulama yapılan bölgeye, hastaya ve uygulanan tekniğe göre değişkenlik gösterebilir. Ancak işlem öncesinde hekim tarafından hastaya ortalama olarak bir süre verilebilir. Örnek vermek gerekirse yanak bölgesi ile bacak bölgesi arasında bu bölgelerin hareketli olma durumları konusunda da farklılık olacağı için kalıcılık süresi de değişebilmektedir.
Yağ enjeksiyonu yönteminin ağırlıklı olarak yüz dolgusu şeklinde yüz bölgelerine uygulandığı söylenebilir. Bunun haricinde dudak estetiği kapsamında dudak dolgusu olarak da dudakların daha kalın görünmesi amacıyla da uygulanabilir. Aynı zamanda bazı hastalar bu yağ enjeksiyonu yöntemini elmacık kemiklerinin daha dolgun görünmesini sağlamak ya da ağız çevresindeki yoğun kırışıklığın doldurulmasını sağlamak amacı ile de tercih edebilirler.
Tüm bunların yanı sıra bazı hastalar bacak estetiği ihtiyacına da girebilirler. Bacak estetiği kapsamında hastaların bacaklarındaki bazı hoşnut olmadıkları görüntüler doldurma işlemi ile de düzeltilebilir. Her ne kadar yağ enjeksiyonu yönteminin en yaygın bilinen şekliyle dudak dolgusu olarak kullanıldığı düşünülüyor olsa da hastalar kaçlarının şeklini ya da çökük gibi duran görüntülerini düzeltmek adına da yağ enjeksiyonu yaptırabilirler. Yani yağ enjeksiyonu yönteminin kapsadığı uygulama alanı dudak estetiği ihtiyacından çok daha fazla olabilir.
Yağ enjeksiyonu uygulamasının süresi uygulanacak tekniğin yapılacağı bölgeye göre değişmekle beraber ortalama yarım saat ile bir saat arasında süreceği söylenebilir. Bu noktada uygulamanın sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi açısından uygulamayı yapacak olan uzmanın ve uygulamanın gerçekleştirileceği ortamın çok iyi bir şekilde seçilmesinin önemi büyük olur.
Yağ Enjeksiyonu Öncesi Nelere Dikkat Etmek Gerekir?
Dudak dolgusu, yanak dolgusu, bacak estetiği, kalça dolgusu için ve daha pek çok bölgeye yapılacak yağ enjeksiyonu için öncesinde hastanın bazı dikkat etmesi gereken hususlar olabilir. Bu konuda hekimin hastaya tıbbi geçmişi ile alakalı sorabileceği bazı sorular olabileceği için özellikle bu sorulara büyük bir açıklıkla cevap vermenin önemi büyük olur. Bu noktada hekim hastanın kullandığı ilaçlara da bazen bir müddet ara vermesini isteyebilir. Bu ağırlıklı olarak kan sulandırıcı özelliği olan ilaçlar için geçerli olabilir. Özellikle bu tip ilaçların kullanımına işlem öncesinde bir müddet ara verilmesi uygulamanın sağlığı açısından da önemli olabilir.
Yağ Enjeksiyonu Sonrası Süreç Nasıl Devam Eder?
Genellikle dudak dolgusu olsun, bacak estetiği olsun ya da diğer doldurma işlemleri olsun, sonrasında çok ekstrem bir durum ile karşılaşılmadığı müddetçe hastanın yatış işlemine ihtiyaç duyulmaz. Yağ enjeksiyonu uygulamasının üstünden birkaç saat geçtikten sonra hastanın evine gitmesine izin verilebilir.
Aynı şekilde yağ enjeksiyonu ameliyatının ardından da hastanın bazı uyması gereken kurallar olabilir. İşlem sonrasında uygulama yapılan bölgede bir miktar şişlik olabilir. Bu şişliği en aza indirmek adına da soğuk uygulama yapılması ihtiyacı olabilir. Bu uygulamasının sıklığını da yine hekim hastaya aktaracaktır. Yine de işlem sonrasındaki birkaç gün içinde şişlik olması genelde beklenebilir. Bunlar iyileşme süreci içerisinde azalacak şişlikler olur. Fakat dudak estetiği için yapılan dudak dolgusu uygulamasında şişlik süresi bir miktar daha fazla sürebilir. Hatta dudak dolgusu işleminin ardından oluşan şişlikler diğer bölgelerdeki işlemlerin sonunda oluşan şişliklerden biraz daha fazla da olabilir.
Yağ enjeksiyonu sonrasında ertesi gün bölgenin yıkanmasında genelde bir mahsur olmaz. Hatta bölgeye nemlendirici kremler de sürülebilir. Aynı zamanda şişliklerin dağılması adına ilerleyen günlerde bölgeye çok yumuşak hareketlerle masaj da yapılabilir ancak bunun yapılıp yapılmayacağına ve ne şekilde yapılması gerektiğine yine doktorun karar vermesi gerekir. Bu noktada doktorun tavsiyelerine mutlaka uyulmalıdır. Bölgedeki şişliği çok sıcak ve buhar bir miktar daha fazla arttırabileceği için bölgeyi bu tarz durumlardan uzak tutmakta fayda olur.
Hastanın şişliklerin biraz olsun dağılmasını beklemesi adına birkaç gün evde istirahat etmesi gerekebilir. Ancak sonrasındaki günlerde hastanın günlük hayatına dönmesinde bir sakınca olmaz. O istirahat süreci daha ziyade ödemin, morlukların ve şişliklerin dağılmasını beklemek açısından önemli olabilir. Yağ enjeksiyonu ardından doktor hastanın kullanması için bazı ilaçlar da tavsiye edebilir.
Yağ enjeksiyonu işleminin hemen sonrasında bölgede birtakım ödemler de olabileceği için doldurma işleminin neticesindeki görüntünün bu şişlikler ile birlikte oluşan görüntü olduğunu düşünmemek gerekir. Çünkü o ödem ve şişlikler zaman içerisinde dağılacaktır ve geriye yağ enjeksiyonu ile gerçekleştirilmiş doldurma işleminin sonucundaki görüntü kalacaktır. Genelde plastik cerrahi uygulamalarının tamamında bir iyileşme süreci gerektiği için hemen sonuç beklenmesi doğru olmayabilir.
Hastanın hangi estetik uygulamayı yaptıracak olursa olsun öncesinde derin bir araştırmaya girmesi karar alma sürecine yardımcı olacak önemli bir faktör olur. Bu noktada hasta ve doktor görüşmesi de önemli bir durumdur. Çünkü bu görüşmeler sayesinde hasta aklındaki tüm soruları sorabilir ve beklentilerinin karşılığının ne olacağı konusunda fikir sahibi olabilir. Bazı durumlarda hastanın beklentilerinin gerçekçi olmamasıyla da karşılaşılabilir. Özellikle doktor bu konuda hastaya en sağlıklı bilgilendirmeyi ve yönlendirmeyi mutlaka yapmalıdır. O nedenle hastanın uygulamayı yaptıracağı yere ve kişiye gerçek anlamda güvenmesi çok değerli bir durum olur.